Clatite cu nuca

de La Ancuta in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 26458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 250 ml lapte
  • ~ 150 ml apa minerala
  • 2 oua
  • 220 g faina
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • Umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • 60 g nuca de cocos
  • Pentru servit:
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri cu lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu nuca:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele si vanilia iar apoi faina si mixam pana nu mai sunt cocoloase.

Adaugam apa minerala si amestecam pana obtinem un aluat de consistenta smantanii.

Ungem o tigaie cu putin ulei si turnam cu polonicul din aluatul de clatite. Coacem clatita pe ambele parti. Procedam la fel pana gatam tot aluatul.

Pregatim apoi umplutura:

Punem laptele cu mierea si zaharul la infierbantat. Luam de pe foc si adaugam nuca, nuca de cocos si aromele. Amestecam pana se omogenizeaza.

Ungem fiecare clatita cu o lingura de umplutura si rulam.

Pentru sosul de ciocolata topim ciocolata impreuna cu 2 linguri de lapte.

Pudram cu zahar si servim cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

18.02.2011, 18:45

Multumesc tanya

cristeena20 1

27.05.2014, 19:17

mmmm..ce bune!!!!

La Ancuta 1

28.05.2014, 08:02

Multumesc

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura martisor